lördag 29 december 2012

Jag njuter så länge jag lever!

Jag njuter så länge jag lever. Titeln på en bok just utgiven, skriven av Erik Ståhl. Det låter ju som ett gott råd till oss alla. Men för Erik är inte livet själklart. Han har en ovanlig cancersjukdom som drabbar 3 av 1 miljon människor och för att leva krävs antikroppar från 3000 blodgivare var 14:e dag

Erik är gäst hos TV4 Nyhetsmorgon och det finns inte ord för min beundran av denna person.
Han föreläser om sitt liv. En föreläsning som bjuder på sång, dans och naket och som han själv säger: ”Jag hanterar sorgen med humor”.
Hur ser då hans vardag ut? Naturligtvis finns många förhållningsorder från läkare men han lever precis som boktiteln:” Om jag skulle följa alla nej, skulle jag inte kunna njuta av livet”.
På frågan om vad han anser om den svenska sjukhusvården svarar han att det är så mycket byråkrati, så man måste vara frisk för att kunna vara sjuk.
När man lyssnar till Erik och hans situation skäms man först över sitt dagliga gnäll av trött, snuvig, allmänt hängig. Men då uppmanar han oss att fortsätta med ”gnället” för om man inte känner efter när man mår dåligt, hur ska vi då kunna njuta när vi har de bra! Han har gjort ett otroligt starkt intryck på mig och jag hoppas att Strängnäs bokhandel har hans bok på disken nu efter nyår!

tisdag 11 december 2012

Medborgardialog ett okänt begrepp i Strängnäs

Omorganisationen i skolan genomförs trots massiva protester och beslut om folkomröstning. Någon Områdesstyrelse i Strängnäs centrala delar, som kan yttra sig finns inte.

Trädgårdsgatan byggs om till nästan gågata utan att handlarna informeras. Detta trots att den tidigare kommunala handelspolicyn starkt avrådde från detta och någon Områdesstyrelse i Strängnäs centrala delar finns ju som sagt inte.

Skolbussen ute på Fogdö dras in och taxi sätts in istället. Vilket får till följd att en 13 åring ska gå 4,3 km på smala kurviga vägar till busshållplatsen för att ta sig vidare med buss in till skolan i Strängnäs. Områdesstyrelsen i Vårfruberga var naturligtvis inte heller informerad.

Har majoriteteten i Strängnäs helt tappat ledningen? Var finns värdegrunden?