fredag 28 maj 2010

Politikerförakt - ja när man handskas vårdslöst med sanningen!

I tidningen Måsen vecka 21 presenterar Björn Lind vad som är viktigast för Folkpartiet. Han säger att folkpartiet värnar om människors möjlighet att själva välja. Det gäller det mesta, från skola till äldrevård. Just nu gäller hemtjänsten. På riksplanet stämmer det

men i Strängnäs har folkpartiet röstat för nedläggning av Selaöhemmet, utan att rådfråga de boende eller kommundelsrådet i Stallarholmen.

När Mariefredsskolan ansökte om att få bli kommunens första "kommunala friskola" röstade fokpartiet i Mariefredsnämnden nej. När samma förslag kom upp i Kommunfullmäktige röstade 2 av 4 folkpartister nej till förslaget.

När beslut om införande av LOV, Lagen Om Valfrihet, i hemtjänsten, skulle tas i Socialnämnden röstade folkpartiet mot förslaget.

Så ursäkta mig Björn Lind. det räcker inte att påstå att man är för valfrihet. man måste visa det i handling och se till att valfrihet genomförs. Björn Lind tror att fp kommer att få fler mandat i Kommunfullmäktige efter valet. men hur ska väljarna veta vilken politik ni ska föra?
Lind kan tänka sig att bilda majoritet med de partier som blir störst i valet. Men vem vågar lita på Fokpartiet?

3 kommentarer:

 1. Bra, Kerstin! Väl formulerat! Rätt fråga på slutet!

  SvaraRadera
 2. Hej Mats!
  Både Fredrik L och Helena H talar sig varma för en liberal politik. Men dom tycks ju vara ensamma inom partiet. Det räcker ju inte med 2 personer. Det såg vi ju senast på Kommunfullmäktige. Vi röstar olika, men respekterar varandra, sa en av Folkpartiets ledamöter. Det är väl självklart att man ska respektera varandra. Men frågan gäller inte respekt. Kan andra partier lita på Folkpartiet och framför allt, kan väljarna göra det?
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Ja, vem kan lite på en folkpartist, åtminstone i kommunalvalet. Hur ska man kunna inge förtroende hos väljarna när man inte ens röstar enligt sitt partiprogram? Man kan ju undra varför dessa ledamöter över huvud taget tilhör ett parti som står för valfrihet när man självhar en annan åsikt. Jag tycker att det är hyckleri och respektlöst mot väljarna.

  SvaraRadera