onsdag 21 juli 2010

Innerst inne är nog Ohly liberal, i alla fall när det behövs.

Expressen intervjuade Lars Ohly idag och då framkom följande.

Vård i privat regi är inte någon lösning för Ohly.
Men han har själv vårdats av privata aktörer.
Då måste han väl ha gått före i kön genom en sådan där sjukvårdsförsäkring, hujedamej !
Nää inte Ohly inte, han gick genom den vanliga kön, ingen gräddfil. Fan trot!

Men friskolor, det är i alla fall inte bra. Stora företag skor sig på vinsterna. Det är inget för Ohlys familj, eller?
Njaa, nu är det ju så att Ohlys barn är så stora så dom måste ju få välja själva och då väljer dom friskolor. Intressant om Ohly tycker att barnens kompisar är så stora att dom också får välja själva eller borde dom gå i kommunala skolor?

Det är inte lätt att vara kommunist (förlåt vänsterpartist) när den privata vården erbjuder snabb och bra vård och barnen utnyttjar det fria skolvalet. Stackars Ohly och alla andra rödgröna sympatisörer som inte förstår att det är byråkratin och regelverket i den offentliga sektorn som suger skattemedel och som förhindrar effektivisering.

2 kommentarer:

 1. Jasså,,du vet inte att man ibland remitteras från offentlig vård till privatläkare?

  Även jag har fått remiss till privat läkarpraktik
  utan att åka gräddfil...

  SvaraRadera
 2. Där föll du väl på eget grepp! Varför har du blivit remitterad till privatläkare? Jo för att kön i den offentliga vården varit för lång eller att man inte haft den rätta kapaciteten, resurserna och/eller utrustningen.
  Kom nu inte med några floskler om att den privata vården tar resurser från den offentliga. För den offentliga vården har haft all tid i världen att bygga upp en välfungerande vård. Men med en så dyrbar administration som landsting blir det inte mycket pengar över till själva vården. (Att jag inte är någon landstingskramare, är min privata ståndpunkt)

  Kerstin

  SvaraRadera