onsdag 28 juli 2010

Vind i SKOP-seglen!

Visst är det trevligt att se SKOPs senaste opinionundersökning. Det gäller att läsa siffrorna rätt. Det är inte ett valresulat. Men visst visar det att vi att vi lyckats hålla rätt kurs även i de värsta finanskrisvindar. När jag läser kommentarerna på sossebloggarna så verkar det som om man fokuserar på väljarnas beteende och inte den egna politiken. Endera beror de sjunkande siffrorna på rödgröna soffliggare eller så menar man att alliansen mobiliserat tidigare. Enligt Ibrahim Baylan beror siffrorna på att undersökningen skett under sommaren!!!????

Personligen tror jag att väljarna vill ha stabilitet och trygghet. Men framför allt har alliansregeringen visat att välfärden inte försvinner trots att skatterna har minskat. Väljarna säger helt enkelt nej till bidragspolitiken.
Det är inte väljarna som agerar på ett visst sätt. Det är den rödgröna politiken som inte håller.

Även i Strängnäs behöver vi stabilitet och trygghet och därför hoppas jag på att den nuvarande majoriteten inte får fortsatt förtroende och att M. Kd och SP får möjlighet att med ett träget och oglamoröst gnetande under ett flertal år vända den nedåtgående spiralen, som Maria von Beetzen uttryckt sig på sin blogg.

1 kommentar: