onsdag 11 augusti 2010

Det är fult att ljuga, fick jag lära som barn!

Den rödgröna alliansen har försökt få väljarna att tro att 9 av 10 får mer i plånboken med deras skattepolitik. Tyvärr plockar valtider fram de sämsta statistiker inom alla partier så för att bemöta de rödgrönas påstående om mer disponibel inkomst citerar jag en opolitisk källa, Skattebetalarnas Förenings VD, som skriver:

Inte minst oppositionens budget från i våras har ju fått mycket kritik för att vara osaklig. I den finns ett diagram över så kallade fördelningspolitiska effekter. I det diagrammet "visar" oppositionen att 90 procent vinner privatekonomiskt och 10 procent (de med högst inkomst) betalar.Förutom att det självklart inte är rättvist, om det vore sant, är det en direkt vilseledande bild.Det är nämligen så att diagrammet visar effekter 2011 men oppositionens tänkta skattepolitik slår igenom 2012. Förenklat har alltså oppositionen lyft fram bidragshöjningarna men låtit bli att räkna med skattehöjningarna som skall betala politiken. Det är knappast seriöst.Men tyvärr signifikativt för oppositionens politik. Deras plan är att höja skatterna kraftigt men de vill inte säga det öppet”.

Det stärker mina åsikter som jag framfört i en tidigare blogg från den 24 juni, där jag skriver om Mona Sahlin, som i en intervju erkänner att sossarna i ett val inte kan gå ut och informera om vilka skattehöjningar man vill göra (för då lär min inte få några röster) men att på 4 år anser Mona att man ska hinna höja skatten tillbaka till de nivåer som rådde före jobbskatteavdraget.

1 kommentar:

  1. Skattebetalarnas förening, opolitisk källa...

    hahaha, nu var tom du rolig...

    SvaraRadera