söndag 24 oktober 2010

Det är klart jag är besviken!

Det är klart att jag (vi) är besvikna. Vi är det största partiet i Strängnäs kommun, men sitter fortfarande i opposition. Sedan 2008 har vi fört en konstruktiv oppositionspolitik och under Maria von Beetzens ledning har vi många gånger tillsammans med både Kristdemokraterna, Strängnäspartiet, Mariefredspartiet och Miljöpartiet kunnat enas i motioner och förslag. Det beviset på moderaternas förmåga att ena oppositionen i många frågor får ju C och Fp:s farhågor att framstå som konstruerade. Vilket uppenbarligen även många väljare anser. Men att misströsta så att man inte ser skäl till att rösta 2014, det får jag hoppas är en insändares överdrift. Men vi gick ut med budskapet i valet att EN RÖST PÅ CENTERN OCH FOLKPARTIET ÄR EN RÖST PÅ SOCIALDEMOKRATERNA. Minns detta 2014.
Att i en majoritetsbildning komma dragandes med gamla oförrätter och ledarkonflikter hör inte hemma i politiken. En folkvald politiker ska ju vara den som är bäst skickad att samarbeta i en sann demokratisk anda och lämpligast tillsammans med dom som delar samma politiska synsätt. Det innebär också att man vid första motstånd och oenighet inte bryter samarbetet. C och Fp har valt att arbeta tillsammans med S eftersom man tror att det blir ett tryggt och stabilt samarbete som håller över mandatperioden.. Nåväl om man lägger ideologin åt sidan och låter Socialdemokraterna styra som vår nye kommunfullmäktigeordförande Lotta Grönblad skriver i sin blogg, då blir det ju socialdemokratiskt tryggt. Den trygghet som följer på nedläggningshot av skolor och äldreboenden. Rädslan inom ett parti för att en allians inte ska hålla en hel mandatperiod säger mer om samarbetsförmågan inom det partiet och förmodligen finns ett antal styvnackade , förändringsovilliga partikamrater.

Nu återstår att se hur den utlovade närdemokratin kommer att utvecklas.

5 kommentarer:

 1. Ja nog känns det surt, det har jag ju redan skrivit i rubriken. Men man får inte bortse från att jag delar den känslan med många väljare och vad det kan innebära på sikt får vi väl se. Fakta är ju att väljarkåren inte gav socialdemokraterna mandat att vara med och styra som Lotta Grönblad uttrycker det. Den möjligheten fick dom av Centern. Man kan ju undra varför?

  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Tror ni mobbade C och FP lite för mycket innan valet. Svårt att ena dan kritisera dem för att nästa dag dela makten i Stärngnäs.

  Självmål kallas det i fotbollen, det som ni i moderaterna gjort...

  SvaraRadera
 3. Vi har inte mobbat någon, men vi har som oppositionsparti kritiserat majoritetens förslag. Vilket är vårt uppdrag att göra, förutsatt att vi uppfattar förslaget som dåligt. Ett parti måste tåla kritik. det skulle ju inte gagna någon om oppositionen sitter och jamsar med. Men jag kan tänka mig att vi trampat på några ömma tår, men det får man ta. Det handlar ju om politik inte pm personlig prestige.

  Kerstin

  SvaraRadera