torsdag 21 oktober 2010

De rödgrönas naiva afghanistanpolitik

Jag försöker just nu smälta intrycken av vad Marianne Jufors, Gender Field Advisor, berättade för oss moderater under kvällens föreläsning.
Att kvällen skulle innebära några chockerande händelser var jag införstådd med. Marianne berättade om en pappa som våldfört sig på sin dotter, som blev gravid. Pappan fick fängelsestraff, som han förmodligen inte behöver avtjäna, medan flickan fick dödstraff, att stenas till döds, men först sedan hon fött sitt barn. Våldförda kvinnor i Afganistan straffas ofta med fängelse. Männen går fria. Marianne lät också en burka gå runt bland åhörarna, så att vi fick känna på hur det var att bära en sådan.
Detta var en rapport från Afganistan. Hemma i Sverige låter Mona Sahlin, Lars Ohlys USA-hat representera de rödgrönas åsikter i frågan. Ut ur Afghanistan redan 2011! Enligt Marianne innebär det att när de fredsbevarande styrkorna från Sverige (och andra länder) dras tillbaka kommer talibanerna att ta över och inga biståndsarbetare kommer att kunna arbeta kvar i landet. De rödgröna är mer en lovligt naiva när de tror att biståndsarbetet kan fortgår utan militärt stöd.
Vad ett tillbakadragande av de svenska soldaterna kommer att innebära för det afghanska folket och speciellt för de afghanska kvinnorna, är inte svårt att föreställa sig.
De rödgrönas oförmåga att inse allvaret i situationen är lika begränsat som mitt synfält från burkan jag provade.

3 kommentarer:

 1. Utbildning,utbildning, utbildning! Information, information,information! Kommunikation, kommunikation, kommunikaion! Sedan om någon generation kanske vi kan börja överväga ett tillbakadragande. Det vore det ur världens perspektiv ansvarfullaste sättet. Uthållighet och konsekvens! (se, nu fick jag in det igen också!)

  SvaraRadera
 2. Ni båda borde ta varann i hand och bli medlemmar i SD.

  SvaraRadera
 3. Hej Leoonardo,
  varför medlemmar i SD. SD förespråkar ju samma politik som de rödgröna i Afghanistanfrågan. Någonstans har du fått allt om bakfoten.
  Kerstin

  SvaraRadera