onsdag 28 juli 2010

Vind i SKOP-seglen!

Visst är det trevligt att se SKOPs senaste opinionundersökning. Det gäller att läsa siffrorna rätt. Det är inte ett valresulat. Men visst visar det att vi att vi lyckats hålla rätt kurs även i de värsta finanskrisvindar. När jag läser kommentarerna på sossebloggarna så verkar det som om man fokuserar på väljarnas beteende och inte den egna politiken. Endera beror de sjunkande siffrorna på rödgröna soffliggare eller så menar man att alliansen mobiliserat tidigare. Enligt Ibrahim Baylan beror siffrorna på att undersökningen skett under sommaren!!!????

Personligen tror jag att väljarna vill ha stabilitet och trygghet. Men framför allt har alliansregeringen visat att välfärden inte försvinner trots att skatterna har minskat. Väljarna säger helt enkelt nej till bidragspolitiken.
Det är inte väljarna som agerar på ett visst sätt. Det är den rödgröna politiken som inte håller.

Även i Strängnäs behöver vi stabilitet och trygghet och därför hoppas jag på att den nuvarande majoriteten inte får fortsatt förtroende och att M. Kd och SP får möjlighet att med ett träget och oglamoröst gnetande under ett flertal år vända den nedåtgående spiralen, som Maria von Beetzen uttryckt sig på sin blogg.

onsdag 21 juli 2010

Innerst inne är nog Ohly liberal, i alla fall när det behövs.

Expressen intervjuade Lars Ohly idag och då framkom följande.

Vård i privat regi är inte någon lösning för Ohly.
Men han har själv vårdats av privata aktörer.
Då måste han väl ha gått före i kön genom en sådan där sjukvårdsförsäkring, hujedamej !
Nää inte Ohly inte, han gick genom den vanliga kön, ingen gräddfil. Fan trot!

Men friskolor, det är i alla fall inte bra. Stora företag skor sig på vinsterna. Det är inget för Ohlys familj, eller?
Njaa, nu är det ju så att Ohlys barn är så stora så dom måste ju få välja själva och då väljer dom friskolor. Intressant om Ohly tycker att barnens kompisar är så stora att dom också får välja själva eller borde dom gå i kommunala skolor?

Det är inte lätt att vara kommunist (förlåt vänsterpartist) när den privata vården erbjuder snabb och bra vård och barnen utnyttjar det fria skolvalet. Stackars Ohly och alla andra rödgröna sympatisörer som inte förstår att det är byråkratin och regelverket i den offentliga sektorn som suger skattemedel och som förhindrar effektivisering.

tisdag 20 juli 2010

Tidigarelägg Skattefridagen

Minns vad man fick lära sig skolan om det svenska folkets urgamla rätt att sig själv beskatta. Vi väljer politiker som skapar regler för beskattning. Så rent teoretiskt så har vi ju kvar den gamla rätten.
Nu går det en klar skiljelinje i politiken mellan blocken. Det rödgröna vill höja skatterna för att strö ut så mycket som möjligt till kommuner och landsting. Dutta lite här och där, där man tror att det kan göra nytta. Alliansen vill först konkretisera vad som är välfärdens kärna, för att sedan beräkna de faktiska kostnader när verksamheterna drivs effektivt.
Idag är det för övrigt SKATTEFRIDAGEN. Någon lustigkurre har räknat ut att om du betalat in allt du tjänat fram till idag i skatt, alltså inte behållt något själv så skulle du leva skattefritt resten av året. Tack vara jobbskatteavdraget har SKATTEFRIDAGEN flyttats tillbaka i tiden. Senast den inföll den 20 juli var 1971. För drygt 40 år sedan alltså.
Jag ser fram emot när SKATTEFRIDAGEN infaller i slutet av maj!

torsdag 8 juli 2010

Köttberg och Barackgeneration.

Hört från Almedalen
Jag har just lyssnat till en S-politiker i Almedalen som talade om Barackgenerationen. Då årskullarna var så stora att eleverna fick gå i baracker. Nåväl jag tillhör Köttberget och tillbringade årskurs 1-2 i källarlokaler. Eftersom det var efter krigsåren kan jag förstå svårigheten att få fram skollokaler. Men vari låg svårigheterna för Barackgenerationen?
Socialdemokraterna tycks ha fastnat i skollokalsfrågan ( både i Strängnäs och på riksplanet)medan utbildningen ledde till den berömda flumskolan. Alla skulle bli akademiker vara sig man hade fallenhet för att studera eller inte. Nu saknar tyvärr många ungdomar dom rätta förutsättningarna för arbete. Vilken arbetsgivare vill ha in en ungdom med för lite kunskap, ingen praktik och med hög ingångslön?
Oppositionen tycker nu att alliansen har gjort för lite under dessa 4 år för att få ner kurvan för ungdomsarbetslösheten. Är det inte att ha för hög tilltro till alliansens möjlighet att vända kurvan uppåt efter åtskilliga år av socialdemokratiskt misslyckande och felsatsningar?

Hänt i Strängnäs under Almedalsveckan.
För två år sedan stöttade Lotta Grönblad (S) Babyguard som demonstrerade för höjd skatt. Man ville öka resurserna i förskolan. Idag är det annat ljud i skällan. Lotta Grönblad, som numera är ordförande i Barn-och Utbildningsnämnden säger nu i en intervju i tidningen att det är rektorns skyldighet att se till att alla får det stöd dom behöver. Om skolpolitiken handlat mer om resurser och utbildning istället för skolkaruseller, tomma skolor och skolflytt så hade det kanske räckt till assistenter för de elever som har störst behov av stöd. Bara flytten av Långbergsskolan hade räckt till en assistent.