lördag 21 augusti 2010

Sanningen om de rödgrönas skattepolitik

Med en dåres envishet kommer jag att upprepa vilken skattepolitik S och V vill driva och det är inte den dom pratar på torgmöten.

Till alla er som gläds åt de extra slantar ni fått i plånboken tack vare alliansens skattesänkningar. Är ni medvetna om att en röst på det rödgröna blocket innebär att ni får behålla mindre av er lön.
Mona Sahlin har i en intervju i LO-tidningen sagt att socialdemokraterna inte i ett val kan gå ut och informera om vilka skattehöjningar man vill göra (för då lär man inte få några röster) men att på 4 år (en mandatperiod) anser Mona att man ska hinna höja skatten tillbaka till de nivåer som rådde före jobbskatteavdraget.
Lars Ohly har i Svenska Dagbladet deklarerat att han är trött på talet om skattesänkningar. Han vill ta bort skillnaden mellan pensionärernas och löntagarnas skatt genom att höja skatten för löntagarna, inte sänka pensionärernas skatt.
De här åsikterna hör man inte Mona Sahlin eller Lars Ohly framföra i sina valtal, för som sagt, de vinner man ju inga röster på.
Om Mona Sahlin och Lars Ohly ska vara med och budgetförhandla om våra skatter efter den 19 september kommer svenska folket att ha betydligt mindre pengar kvar i plånboken när skatten är betald.
Vi väljer själva hur vi vill ha det den 19 september.

5 kommentarer:

 1. högerpropaganda skrämmer inte längre...
  skattehöjning ja, för de som tjänar 40,000 o mer.

  jag hade gärna röstat på m om de inte vore så rabiata mot de sjuka o arbetslösa, deras syn på utsatta människor är motbjudadande...

  SvaraRadera
 2. Inte kan du väl på fullaste allvar mena att Mona Sahlin eller Lars Ohly idkar högerpropaganda. Det dom säger till en journalist måste väl ändå betraktas som egna åsikter?
  Att moderaternas syn på sjuka och arbetslösa skulle vara motbjudande har jag svårt att förstå, såvida du inte tror att allt som Aftonbladet skriver om är sant! Att sjuka får en möjlighet till rehabilitering och en chans till arbete kanske med olika former av stöd eller att arbetslösa coachas till arbete eller studier, bättre kan det knappast bli. Det skulle sossarna tagit tag i för länge sen. det är ju deras eget förslag men man tordes inte genomföra förslaget.

  Kerstin

  SvaraRadera
 3. hahaha,,,försöka skrämma med skattehöjningar.

  Nu är det tungt för Fredrik, enligt SIFO vill inte ens han sgna väljare sänka skatten mer.

  Du är ju riktigt bombad om du inte ser hetsen på de sjuka och arbetslösa, ni i (m) tror ni är snälla och bara hjälper dem...usch säger jag.

  SvaraRadera
 4. Vad är det som är så svårt att förstå? Jag skräms inte. Jag mer eller mindre citerar Lars Ohly och Mona Sahlin. Tråkigt att deras uttalanden skrämmer dig, men det kan du ju knappast lasta mig för?
  Beträffande arbetslösa och sjuka har vi tydligen olika uppfattningar. Jag respekterar din åsikt och skulle aldrig använda "överord" som bombad. Där skiljer sig även vår människosyn!

  Kerstin

  SvaraRadera
 5. "bombad" är ett väldigt passande begrepp om moderaters tankesätt, har inget med människosyn att göra.

  Du förstår inte vad jag menar, jag skräms INTE av skattehöjningar, jag betalar gärna mer för välfärden och den dan jag blir sjuk så vill jag inte hetsas av en m-ledd regering...

  SvaraRadera