lördag 29 december 2012

Jag njuter så länge jag lever!

Jag njuter så länge jag lever. Titeln på en bok just utgiven, skriven av Erik Ståhl. Det låter ju som ett gott råd till oss alla. Men för Erik är inte livet själklart. Han har en ovanlig cancersjukdom som drabbar 3 av 1 miljon människor och för att leva krävs antikroppar från 3000 blodgivare var 14:e dag

Erik är gäst hos TV4 Nyhetsmorgon och det finns inte ord för min beundran av denna person.
Han föreläser om sitt liv. En föreläsning som bjuder på sång, dans och naket och som han själv säger: ”Jag hanterar sorgen med humor”.
Hur ser då hans vardag ut? Naturligtvis finns många förhållningsorder från läkare men han lever precis som boktiteln:” Om jag skulle följa alla nej, skulle jag inte kunna njuta av livet”.
På frågan om vad han anser om den svenska sjukhusvården svarar han att det är så mycket byråkrati, så man måste vara frisk för att kunna vara sjuk.
När man lyssnar till Erik och hans situation skäms man först över sitt dagliga gnäll av trött, snuvig, allmänt hängig. Men då uppmanar han oss att fortsätta med ”gnället” för om man inte känner efter när man mår dåligt, hur ska vi då kunna njuta när vi har de bra! Han har gjort ett otroligt starkt intryck på mig och jag hoppas att Strängnäs bokhandel har hans bok på disken nu efter nyår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar