måndag 24 maj 2010

Långbergsskolans temporära flytt kan pågå i 5-10 år

När Christer Alvin på kommunfullmäktiges sammanträde frågade Lotta Grönblad, Barn– och Utbildningsnämndens ordförande, hur planerna och finansieringen gällande tillbyggnad/nybyggnad av Långbergsskolan såg ut, svarade Lotta Grönblad att den frågan var en högst framtida fråga. Hon kunde inte svara på sådana där 5–10 års planer.
Ett klarare besked kunde vi ju knappast få.
DET FINNS INGA PLANER PÅ ATT FLYTTA TILLBAKA NÅGRA ELEVER TILL LÅNGBERGET. Efter 5-10 år finns inga av dom bussade eleverna kvar i grundskolan, men det är klart dom kan ju gå kvar i Karinslundsskolan eftersom den egentligen är byggd för högstadiet.
Jag beklagar föräldrar och elever på Långbergsskolan som blivit förda bakom ljuset. Jag kan inte se det på något annat sätt.
Jag ställde följande frågor till Torgny Jonsson, Fastighetsbolagets ordförande,
Har fastighetsbolaget blivit tillfrågade av Barn- och Utbildningsnämnden gällande ombyggnad/tillbyggnad av Långbergsskolan, eller eventuellt nybygge?
Hur ser Fastighetsbolagets åtagande ut beträffande Storken och Långbergsskolan?
Nu fick inte den frågan framställas, men en redan uttalad fråga som inte besvaras blir mer uppmärksammad än en aldrig så korrekt besvarad fråga. Den hänger så att säga i luften.
När jag då ställde samma fråga till Lotta Grönblad svarade hon att det är förvaltningen som handlägger sådana frågor!!!
I övrigt stod det helt klart att valrörelsen har börjat. Nu gäller det för både Centern och Folkpartiet att hitta tillbaka till sitt partiprogram. Men väljarna borde genomskåda det plötsliga uppvaknandet i slutet av en mandatperiod, när huvuddelen av mandatperioden bestått av för skattebetalarna dyra ryggklianden. ( I´ll scratch your back if you scratch mine)
Heder däremot för Thord Tjernström som står för sina åsikter beträffande privata entreprenörer i välfärden.

7 kommentarer:

 1. Det var ett klargörande besked från Lotta även om jag fick ställa frågan flera gånger innan hon svarade. "10-års planer gjordes bara i Sovjet" var hennes svar, alltså kan vi inte vänta oss att Långbergsskolan återuppstår innan dess om s får bestämma. Anmärkningsvärt var också att delar av fp gick emot sitt eget partiprogram och röstade mot kommunalt självstyre i Mariefredsskolan och mot privat serviceboende på Selaön. En röst på fp kommunalt är en röst på s-politik.

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!

  Bra artikel du har skrivit.

  http://margiturtegard.blogspot.com/2010/05/lotta-gronblad-s-lagger-ner.html

  SvaraRadera
 3. Ja, det hörde till kvällens intressantaste konstateranden: FP och C är på friarstråt åt alla håll. OCH FP visar som vanligt på sin totala spretighet.

  SvaraRadera
 4. Har ni tänkt på att det är samma personer som har åsikter i denna fråga. På alla bloggar, samma indignerade åsikter. Ca 10 personer F ö verkar inte opinionen direkt vara med er.

  SvaraRadera
 5. Ja du anonym,
  det är inte så konstigt att,"10 borgliga bloggare" har samma åsikter, just komna från ett kommunfullmäktige där vi faktiskt fick svar på de frågor gällande Långbergsskolan, som vi undrat över en längre tid. Naturligtvis var det inte majoritetens mening att frågorna skulle besvaras, men i ren frustration klämde Lotta Grönblad fram med sanningen att det aldrig har planerats någon ny skola på Långberget. Beträffande opinionens åsikter, så delar jag inte din uppfattning och förstår inte heller vad du bygger den på.
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. klubben för inbördes beundran tydligen,,,

  SvaraRadera
 7. Nej det har inget med beundran att göra. Det har med brist på demokrati och insyn att göra. Att oppositionen måste tvinga fram svar på sådana frågor i fullmäktige istället för att majoriteten lägger alla kort på bordet från början och tyvärr medvetet mörkar dessa. När frågan så småningom besvaras och våra värsta farhågor besannas tycker inte jag att det är konstigt att vi reagerar och försöker sprida den information vi fått. Det skulle till och med vara fel av oss att inte delge våra väljare fakta.
  Kerstin

  SvaraRadera