tisdag 4 maj 2010

Oppositionen tige i församlingen!

Jens Persson tror att folk inte vill ha bråk. Jag instämmer. Men jag är säker på att väljarna inte vill att oppositionen ska lägga sig platt för en icke folkvald majoritet.
Dags för Strängnäs politiker att ta ansvar och inte ställa till scener och bråka,
tycker kommunalrådet Jens Persson. Nu är väl inte Jens den som ska tala om ansvar, scener eller att bråka. Den största demonstrationen som ett parti kan göra är väl att bryta en regerande majoritet och bilda allians med tidigare motståndare. Var fanns ansvaret inför våra väljare då Jens?
Oppositionen i Strängnäs tar till dom medel som är hederliga och korrekta mot sina väljare. Glöm inte bort Jens att du sitter i en ohelig allians som inte har folkligt stöd. När oppositionen inte får vara med i besluten, inte får svar på sina frågor, återstår att klart och tydligt protestera mot den politiska ledningen. Lämpligast genom att lämna mötet eller att inte delta i besluten.
Den stora frågan på kommunstyrelsens möte tycks ha varit Långbergskolan. Att en flytt av en kommunal skola skall beslutas av ett extrainsatt Barn-och Utbildningsmöte knappt en månad sedan ledamöterna läst om förslaget i tidningen. Oppositionen i Barn- och Utbildningsnämnden har fått en kort information, med siffror som var ungefärliga och skulle justeras. Vilket innebär att vi inte kan fatta beslut på så dåligt underlag. Det är otvivelaktigt en orealistisk kort beredningstid för flytt av en hel skola och beslut om att ersätta den med en ny skola. Ingen, inte ens Jens, kan påstå att ärendet behandlats demokratiskt?
Även om personalen och tveksamt föräldrarna tycker att förslaget är bra, så innebär det ju inte, med automatik, att det är bra för skolverksamheten i Strängnäs. Beslut om investering av en ny Långbergsskola kräver beslut om utökat lån och detta kan bara fattas av Kommunfullmäktige, därför kräver moderaterna att ärendet tas upp i Kommunfullmäktige. Ett beslut i Barn- och Utbildningsnämnden om nybygge på Långberget ställer Kommunfullmäktige i framtiden inför minst två alternativ.
1.
Bevilja utökad lånekredit för ny Långbergsskola, vilket innebär att andra investeringar
läggs på is, äldreboende t.ex. och naturligtvis ökade lånekostnader.
2.
Icke bevilja utökad lånekredit för ny Långbergsskola, vilket innebär att eleverna blir kvar i Karinslundsskolan.

1 kommentar:

  1. Hej Kerstin ! Mycket bra och tänkvärt inlägg. Jag tror inte det finns någon långsiktig plan i majoritetens politik. Det är vindflöjeln som gäller, men den är en dålig kompass !

    MariavB

    SvaraRadera