torsdag 13 maj 2010

Maktmonument, byggbom eller stålleprov?

Vad händer med socialdemokratiska politiker när dom kommer till makten? Då ser dom den kommunala ekonomin som en outtömlig källa. Nu ska man passa på att bygga och snabbt ska det gå. Om man hoppar över kommunfullmäktige så går det fortare och oppositionen är ju så jobbig med sitt tjat om låneskuld. Leif Hård (S) tycker ju att den är normal för en inflyttningskommun.
Tord Tjernström, ordförande i Socialnämnden, vill bygga nytt äldreboende i Stallarholmen, eftersom han valde att lägga ner Selaöhemmet.
Lotta Grönblad, ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden, vill bygga ny skola på Långberget efter det att hela Långbergsskolans verksamhet flyttar till Karinslund (eller blir det en Centrumskola).
Leif Lindström, ordförande i Sevab, vill bygga nytt åt Sevab.
Leif Lindström, ordförande i Demokratiberedningen, vill bygga ny möteslokal för kommunfullmäktigesammanträden (ca 10/år). Lokalen skulle inrymmas i nuvarande kommunhus. Man kan bygga uppåt eller på gården tycker Leif och utnyttja den byggteknik som finns.
Det låter som om Kilenkrysset får fullt upp att göra.
Vad gör då kommunstyrelsens ordförande Jens Persson? När han deltog i det senaste extrainkallade Barn- och Utbildningsnämndsmötet nickade han instämmande till skolflytt och bussningar. Dom två tunga nämnderna får tydligen härja som dom vill, så det finns bara ett sätt att sätta stopp för alla dessa maktmonument. Rösta inte på C, Fp eller S i valet.

2 kommentarer:

  1. Hej Kerstin!

    Det är absolut det bästa råd vi kan ge; "Rösta inte på C, FP eller S i valet!" Det är ett mycket klokt råd!

    SvaraRadera